Ποια είναι η σύγχρονη προσέγγιση στην επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

21-12-2022

Βασιλική Ν. Ντρισμπιώτη

Τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε πάνω σε έναν άνθρωπο και ένα από τα πρώτα μέρη που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα της περιοχής των βλεφάρων χαλαρώνει και οι μυς που τα στηρίζουν εξασθενούν. Ταυτόχρονα παρατηρείται πτώση των άνω βλεφάρων και των φρυδιών  και πρόπτωση του λίπους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σακούλας κάτω από τα μάτια. Τα παραπάνω προσδίδουν στον άνθρωπο γερασμένη, κουρασμένη και θλιμμένη όψη. Η μόνη ριζική λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η βλεφαροπλαστική επέμβαση.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σήμερα. Πρόκειται για διόρθωση των ατελειών στα άνω και κάτω βλέφαρα με την αφαίρεση της περίσσεια δέρματος ή και λίπους. Ως αποτέλεσμα το βλέμμα φαίνεται πιο φρέσκο, νεανικό, ξεκούραστο και απόλυτα εναρμονισμένο με τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

 

Τι χαρακτηρίζει τη σύγχρονη προσέγγιση στη βλεφαροπλαστική;

Οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλους τους τομείς της ιατρικής έχουν υιοθετήσει την προσέγγιση της ελάχιστης επεμβατικότητας. Η βλεφαροπλαστική υπακούει στο πρόσταγμα της εποχής. Η θεμελιώδης αρχή της είναι επέμβαση με το μικρότερο δυνατό τραύμα για τον οργανισμό. Αυτό διασφαλίζει:

  • Ταχύτερη ανάρρωση. 
  • Πιο φυσικό αποτέλεσμα, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου.
  • Μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών.
  • Πιο ασφαλή διαδικασία.

Στη σύγχρονη εποχή έχουν καταργηθεί πλήρως τα ‘καλούπια’ στην προσέγγιση του ασθενή. Η βλεφαροπλαστική δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σχεδιασμός της επέμβασης, ο καθορισμός των στόχων και η επιλογή των τεχνικών που θα χρησιμοποιηθούν αφορούν τον κάθε ασθενή μεμονωμένα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Παρέχοντας εξατομικευμένα αποτελέσματα διασφαλίζεται πως ο ασθενής δεν θα καταλήξει με ένα ‘ψεύτικο’ πρόσωπο. Αντίθετα τα νέα του μάτια θα του ταιριάζουν απόλυτα. Θα φαίνονται φυσικά και νεανικά και θα αναδεικνύουν το πρόσωπό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Τα τελευταία χρόνια οι εξειδικευμένοι γιατροί είναι πιο συντηρητικοί στην πραγματοποίηση αισθητικής βλεφάρων εστιάζοντας σε φυσικά αποτελέσματα. Η ολική αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους αφήνει τα μάτια να φαίνονται αποστεωμένα και ‘άτονα’. Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει σε ένα υγιές και νεανικό πρόσωπο. Αντίθετα πραγματοποιείται ανακατανομή του λίπους σε περιοχές όπου υπάρχει απώλεια όγκου. Με αυτόν τον τρόπο το βλέμμα δείχνει ανανεωμένο, ενώ ταυτόχρονα δεν προδίδει την πραγματοποίηση επέμβασης στην περιοχή. 

Οι αισθητικές επεμβάσεις στα βλέφαρα παλιότερα πραγματοποιούνταν από πλαστικούς χειρουργούς χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση για την περιοχή των ματιών. Η σύγχρονη προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική. Ο κατάλληλος γιατρός για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής πλέον είναι ο εξειδικευμένος στην χειρουργική βλεφάρων οφθαλμίατρος  και αποκαλείται Οφθαλμοπλαστικός. Η γνώση του στην ανατομία της περιοχής των ματιών σε συνδυασμό με την ικανότητά του για λεπτούς χειρισμούς τον καθιστούν ιδανικό για την πραγματοποίηση επεμβάσεων στην ευαίσθητη περιοφθαλμική περιοχή. Την ίδια στιγμή, καθώς είναι και οφθαλμίατρος, ο οφθαλμοπλαστικός είναι σε θέση να αξιολογεί την κατάσταση με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και μετεγχειρητικά.

 

Τα μάτια κάθε ανθρώπου είναι ο καθρέφτης της ψυχής του, εκφράζουν συναισθήματα και αποτελούν το μέσο με το οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Είναι σημαντικό λοιπόν να περιβάλλονται από όσο γίνεται πιο όμορφα βλέφαρα.

 Η Βασιλική Ν. Ντρισμπιώτη εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998 και αποφοίτησε με Άριστα τιμώμενη με Βραβείο Αριστείας ήθους και επιδόσεων.
Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου εκπαιδεύτηκε εξειδικευμένα στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής (laser μυωπίας) και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα.

Εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην μικροχειρουργική του καταρράκτη και στην Οφθαλμοπλαστική  χειρουργική σε διακεκριμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασίλειου. 

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016 και διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 698 88 99 100

www.eyelasermed.gr

Κοινοποιήστε 

Νευροϊνομάτωση Τύπου 1 VS Τύπου 2: μία γενετική και κλινική σύγκριση

Νευροϊνομάτωση Τύπου 1 VS Τύπου 2: μία γενετική και κλινική σύγκριση

Νευροϊνομάτωση χαρακτηρίζεται η γενετική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως το νευρικό σύστημα και το δέρμα, λόγω μεταλλάξεων σε γονίδια που κωδικοποιούν πρωτεΐνες που ελέγχουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό.

Βρείτε μας στο Facebook και στο Instagram

Επικοινωνία
 Η ομάδα μας
Διαφημιστείτε στη truemed.gr
Όροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Copyright©Truemed
Για περισσότερη ζωή
Designed – Developed by Premiumweb.gr

 

| Επικοινωνία | Η ομάδα μας | Διαφημιστείτε στη truemed.gr|  | Όροι χρήσης | Προσωπικά δεδομένα | Copyright©Truemed | |Για περισσότερη ζωή |
Designed – Developed by Premiumweb.gr

 

© 2019 TrueMed Media. All rights reserved. Our website services, content, and products are for informational purposes only. TrueMed Media does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.