Βλεφαροπλαστική: Ποιός μπορεί να ωφεληθεί από αυτήν την επέμβαση;

26-5-2023

Δρ. Βασιλική Ντρισμπιώτη

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση που πραγματοποιείται στην περιοχή των άνω και κάτω βλεφάρων. Διορθώνει τις ατέλειες που προκαλούνται από την χαλάρωση του δέρματος και την πρόπτωση του περικογχικού λίπους. Πρόκειται για μια ασφαλή και γρήγορη επέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του βλέμματος με αποτέλεσμα φρέσκο, νεανικό και πιο ξεκούραστο πρόσωπο.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να είναι κατάλληλα πληροφορημένος προτού επιλέξει να προχωρήσει σε μια βλεφαροπλαστική επέμβαση. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

– Η βλεφαροπλαστική είναι μια ανώδυνη επέμβαση. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ήπια μέθη.

– Μετά την επέμβαση ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια μέρα.

– Τις πρώτες ημέρες ακολουθεί μία τοπική αγωγή με αλοιφές και επισκέπτεται τον οφθαλμίατρό του σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

– Μετεγχειρητικά, οι μώλωπες και το τοπικό οίδημα υποχωρούν σε διάστημα 10 έως 14 ημερών, οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα που είχαν εφαρμοστεί.

 

Ποιοί μπορούν να ωφεληθούν από μια βλεφαροπλαστική επέμβαση;

Ένα απλό τεστ που μπορεί να κάνει ο ασθενής προκειμένου να καταλάβει αν θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια βλεφαροπλαστική επέμβαση είναι να σημειώσει πόσες από τις παρακάτω προτάσεις είναι αληθείς για αυτόν.

Πάνω από 2 θετικές απαντήσεις αποτελούν ένδειξη βλεφαροπλαστικής:

  1. Τα μάτια φαίνονται κουρασμένα και θλιμμένα.
  2. Υπάρχουν έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια που προσδίδουν γερασμένη όψη.
  3. Υπάρχουν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια που δεν βελτιώνονται με καλλυντικά προϊόντα.
  4. Τα άνω βλέφαρα είναι λεπτά και κρεμασμένα σε σχέση με το παρελθόν.
  5. Η περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο καθιστά αδύνατη τη χρήση μακιγιάζ.
  6. Παρατηρείται απώλεια όγκου στην περιοχή γύρω από τα μάτια, όπου είναι πολύ εμφανές το οστό και προσδίδει στο βλέμμα άτονη και σκελετοποιημένη όψη.
  7. Το οπτικό πεδίο άνω και κροταφικά είναι περιορισμένο σε σχέση με το παρελθόν.
  8. Προκαλείται κούραση από τη διαρκή προσπάθεια να μείνουν τα μάτια ανοιχτά εξαιτίας της περίσσειας δέρματος που πέφτει στα άνω βλέφαρα.

 

Τα μάτια είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σε έναν άνθρωπο για αυτό είναι σημαντικό να περιβάλλονται από όσο γίνεται πιο όμορφα βλέφαρα.

 

Η Βασιλική Ντρισμπιώτη, ΜD, FEBO έχει πιστοποιηθεί με επίσημη εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο (Fellowships in Ophthalmic, Plastic and Reconstructive Surgery) ως Οφθαλμοπλαστικός Χειρουργός Βλεφάρων και Δακρυϊκής Συσκευής.

H Δρ. Βασιλική Ντρισμπιώτη, MD, FEBO  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998 από όπου αποφοίτησε με Άριστα τιμώμενη με Βραβείο Αριστείας ήθους και επιδόσεων. Απέκτησε με Άριστα τον Ευρωπαϊκό τίτλο Οφθαλμολογίας FEBO.

Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Οφθαλμολογία στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου εκπαιδεύτηκε στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής – Laser μυωπίας.

Εξειδικεύτηκε με επίσημα Fellowships σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal Free, Manchester Royal Eye, Nottigham University Hospital) στους τομείς Χειρουργικής Καταρράκτη, της Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής βλεφάρων και δακρυικής συσκευής και της Διαθλαστικής Χειρουργικής – Laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. 

Εργάστηκε ως το βαθμό της Διευθύντριας (Consultant) στο Manchester Royal Eye Hospital και στο Darlington Memorial Ηospital.

Διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6446521, 698 88 99 100

www.eyelasermed.gr

Κοινοποιήστε 

Νευροϊνομάτωση Τύπου 1 VS Τύπου 2: μία γενετική και κλινική σύγκριση

Νευροϊνομάτωση Τύπου 1 VS Τύπου 2: μία γενετική και κλινική σύγκριση

Νευροϊνομάτωση χαρακτηρίζεται η γενετική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως το νευρικό σύστημα και το δέρμα, λόγω μεταλλάξεων σε γονίδια που κωδικοποιούν πρωτεΐνες που ελέγχουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό.

Βρείτε μας στο Facebook και στο Instagram

Επικοινωνία
 Η ομάδα μας
Διαφημιστείτε στη truemed.gr
Όροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Copyright©Truemed
Για περισσότερη ζωή
Designed – Developed by Premiumweb.gr

 

| Επικοινωνία | Η ομάδα μας | Διαφημιστείτε στη truemed.gr|  | Όροι χρήσης | Προσωπικά δεδομένα | Copyright©Truemed | |Για περισσότερη ζωή |
Designed – Developed by Premiumweb.gr

 

© 2019 TrueMed Media. All rights reserved. Our website services, content, and products are for informational purposes only. TrueMed Media does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.