Παράξενα: Γιατροί που έγιναν δολοφόνοι

13-8-2020

Μαρίνα Σουζέρογλου

Ως γνωστόν, όσοι εισέρχονται στον ιατρικό κλάδο, το κάνουν γιατί θέλουν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και να τους σώσουν. Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί που ασχολούνται με ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα, με στόχο να βρουν θύματα. Πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνους οι οποίοι χρησιμοποιούν το χώρο εργασίας τους για κυνήγι. Αν το σκεφτούμε λίγο, είναι πανέξυπνο. Ποιος θα βρει ύποπτο το θάνατο κάποιου που βρίσκεται σε νοσοκομείο με βεβαρημένη υγεία; Ο θάνατός του θα αποδοθεί σε φυσικά αίτια και όλοι ζήσανε καλά κι εμείς καλύτερα.

Οι δολοφόνοι του ιατρικού τομέα ονομάζονται άγγελοι του ελέους ή του θανάτου και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τα κίνητρά τους, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη περισσότερων από ένα. Αρχικά, υπάρχουν οι σαδιστές που σκοτώνουν, γιατί ευχαριστιούνται τη δύναμη που έχουν πάνω στον αβοήθητο ασθενή και την εξουσία που τους δίνει το γεγονός ότι μπορούν να αποφασίσουν για τη ζωή ή το θάνατό του. Στη συνέχεια, έχουμε τους πιο «ευαίσθητους» που σκοτώνουν τους ασθενείς για να τους γλιτώσουν από τη μιζέρια τους. Έχουν την ιατρική γνώση να καταλάβουν την κατάσταση του ασθενούς και τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν αν ο τελευταίος έχει ελπίδες ανάρρωσης ή αν απλά βασανίζεται μέχρι να πεθάνει φυσικά. Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, ο ασθενής είναι καταδικασμένος άσχετα με αυτό. Πάντως, αν δεν επρόκειτο για δολοφονία που βασίζεται σε παραισθήσεις, θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε και κάπως αλτρουιστικό. Τέλος, έχουμε και τους «ήρωες» που με διάφορους τρόπους θα διακινδυνεύσουν τη ζωή του ασθενούς, προκειμένου να τον «σώσουν» και να εισπράξουν τις επευφημίες και τον έπαινο συναδέλφων και συγγενών. Αυτή η κατηγορία είναι μάλλον μια κατηγορία «κατά λάθος» δολοφόνων, αφού το κίνητρό τους είναι πρώτα το «Μπράβο που τον/την έσωσες» και μετά το «Μπράβο για την προσπάθεια». Ευτυχώς έχουν πολλά υποψήφια θύματα στο νοσοκομείο, οπότε, αν η απόπειρα ανάνηψης δεν πετύχει, απλά προχωράνε στον επόμενο.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο γνωστούς δολοφόνους του ιατρικού τομέα

1. Beverley Allitt

Η Beverley Allitt είναι μια από τις γνωστές υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνου σε ιατρικό επάγγελμα. Καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια για τη δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας δεκάδων παιδιών στη Βρετανία το 1991 και επί του παρόντος κρατείται σε Νοσοκομείο Υψίστης Ασφάλειας του Νότινγχαμ σε ειδική ψυχιατρική πτέρυγα.

Η Beverley πάσχει από το σύνδρομο Munchausen (μην είστε τεμπέληδες, το αναλύσαμε σε άλλο άρθρο!) και από μικρή ηλικία ισχυριζόταν ότι έχει διάφορα θέματα υγείας, προκειμένου να κερδίσει την προσοχή γιατρών και συγγενών. Όταν μεγάλωσε αποφάσισε να γίνει νοσοκόμα και εργάστηκε σε παιδιατρικές πτέρυγες στοχεύοντας στο πιο αδύναμα και ανυπεράσπιστα θύματα: τα παιδιά που ήταν ασθενείς της. Η μέθοδός της ήταν η εξής: έκανε ένεση ινσουλίνης στα παιδιά προκαλώντας τους καρδιακή ανακοπή και, στη συνέχεια, έκανε απόπειρες ανάνηψης. Ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, εισέπραττε την προσοχή για την εξαιρετική δουλειά της είτε να επαναφέρει το παιδί είτε να παρηγορήσει τους γονείς.

 

2. Harold Shipman

Ο «Dr Death», όπως ονομάστηκε αφού αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά του, επίσης δρούσε στη Βρετανία από το 1975 έως και το 1998. Χορηγούσε διάφορα ενέσιμα φάρμακα στους ασθενείς του και, στη συνέχεια, παραποιούσε τα ιατρικά έγγραφα, ώστε να μην κινήσει υποψίες. Παρ’ όλα αυτά, οι συνάδελφοί του παρατήρησαν πως οι θάνατοι των ασθενών του είχαν σημειώσει ραγδαία αύξηση και ξεκίνησε έρευνα η οποία αποκάλυψε τα ψευδή έγγραφα και την πραγματική αιτία θανάτου των ασθενών του. Το πιο τρελό της υπόθεσης είναι ότι το παρατσούκλι «Dr Death» το κέρδισε με την αξία του, αφού ο Shipman κατηγορήθηκε για 15 θανάτους και πλαστογραφία, ενώ, στη συνέχεια, η αστυνομία συνειδητοποίησε πως είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον 218 δολοφονίες ασθενών του. Ο Shipman εμπίπτει στην κατηγορία του σαδιστή, αφού κανένα από τα θύματά του δε βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση -η δολοφονία τους ήταν το χόμπι του. Το 2004 κρεμάστηκε στο κελί του χωρίς να αποκαλύψει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που σκότωσε.

3. Hu Wanlin

Ο Hu Wanlin έδρασε στην Κίνα από το 1997 για σχεδόν 2 χρόνια και αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς ασθενείς του χωρίς καν να έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ο συγκεκριμένος «γιατρός» χορηγούσε διάφορα βότανα στους ασθενείς τους εμποτισμένα με δηλητήριο, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 146 ανθρώπων. Η καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, σωματεμπορία γυναικών, οπότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μάλλον δε δολοφόνησε του ασθενείς τους γιατί λυπήθηκε την κατάστασή τους. Το 2000 συνελήφθη για τη δολοφονία 15 ανθρώπων και την άσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο 150.000 Γιουάν και αναστολή δικαιώματος ψήφου. Πάω στοίχημα ότι τώρα χαίρεστε για το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης ε?

4. Donald Harvey

Ο Donald Harvey έδρασε στην Αμερική από το 1970 μέχρι και το 1987, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 37 θύματα. Ξεκίνησε να δολοφονεί ασθενείς του σε διάφορους οίκους ευγηρίας στους οποίους εργάστηκε από την ηλικία των 18 με τη δικαιολογία ότι ήθελε να απαλύνει τον πόνο τους. Ο Harvey χρησιμοποίησε διάφορες μεθόδους για να σκοτώσει τους ασθενείς του: δηλητηρίαση, ασφυξία με μαξιλάρι ή πλαστικό περιτύλιγμα, ασφυξία που προκλήθηκε μέσω του μηχανήματος οξυγόνου. Επίσης, ποικιλία είχε και στα μέρη στα οποία σκότωσε. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Kentucky και το Ohio το 1987, καθώς και στο Cincinnati. Έχοντας στο βιογραφικό του πολλούς εγκλεισμούς σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα και καταδίκη για διάρρηξη, ο Harvey δολοφόνησε, επίσης, άτομα του κοινωνικού του περιγύρου. Οι 37 δολοφονίες για τις οποίες καταδικάστηκε ήταν αυτές τις οποίες η αστυνομία μπορούσε να αποδείξει, ενώ ο ίδιος ομολόγησε συνολικά 87. Πέθανε το 2017 μετά από επίθεση που δέχτηκε από συγκρατούμενό του.

5. Jane Toppan

Για το τέλος άφησα ακόμα μία γυναίκα η οποία αντλούσε σεξουαλική ικανοποίηση από τις δολοφονίες της. Η Toppan έδρασε από το 1887 έως και το 1991 στην Αμερική δολοφονώντας τους ασθενείς της με ενέσεις μορφίνης και ατροπίνης. Ξεκίνησε τη δολοφονική της καριέρα στα 26 της χρόνια και, όπως δήλωσε η ίδια, ήθελε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιονδήποτε άλλον. Μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες για 31 θύματα, στα οποία περιλαμβάνονταν ασθενείς αλλά και συγγενείς της. Όσον αφορά τους ασθενείς της, η ίδια παραδέχτηκε πως, αφού τους χορηγούσε τις θανάσιμες ενέσεις, ξάπλωνε μαζί τους στο κρεβάτι, καθώς αυτό της προσέφερε σεξουαλική ικανοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι γνωστό αν η Toppan αρκέστηκε στην ικανοποίηση ή προχώρησε και σε σεξουαλικές πράξεις με τα ετοιμοθάνατα θύματά της. Το 1901 συνελήφθη, αλλά κρίθηκε αθώα λόγω ψυχικών προβλημάτων και εγκλείστηκε στο Taunton Insane Hospital στη Μασαχουσέτη, όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό της το 1938.

 

 

Βιβλιογραφία

mixanitouxronou.gr – Η δολοφονική νοσοκόμα που σκότωνε τα παιδιά στο νοσοκομείο. Έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν και προκαλούσε τον πόνο και τον θάνατο για να τραβήξει την προσοχή. Καταδικάστηκε 13 φορές σε ισόβια https://www.biography.com/crimefigure/beverleyallitt#crimes

newsbeast.gr – Οι γιατροί και νοσοκόμοι του «θανάτου» https://www.newsbeast.gr/world/arthro/649188/oi-giatroi-kai-nosokomoi-tou-thanatou

Wikipedia – Angel of mercy (criminology) https://en.wikipedia.org/wiki/Angel_of_mercy_(criminology)

biography.com – Beverley Allitt https://www.biography.com/crime-figure/beverley-allitt#crimes

biography.com – Harold Shipman https://www.biography.com/crime-figure/harold-shipman#crimes

murderpedia.org – Donald Harvey https://murderpedia.org/male.H/h/harvey-donald.htm

murderpedia.org – Hu Wanlin https://murderpedia.org/male.W/w/wanlin-hu.htm

murderpedia.org – Jane Toppan https://murderpedia.org/female.T/t/toppan-jane.htm

people.com – Doctors and Nurses Who Kill: Genene Jones, Charles Cullen and More Who Preyed on Their Patients and Others https://people.com/crime/doctors-and-nurses-who-kill-gallery-2/

TrueMed-ForLivingMore

Κοινοποιήστε 

Μαρίνα Σουζέρογλου

Μαρίνα Σουζέρογλου

Συντάκτρια

Η Μαρίνα γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε το 2019 από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της με ένα μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία και να ασχοληθεί επαγγελματικά με άρθρα και χώρους εγκληματολογικού ενδιαφέροντος. Στο ιατρικό ρεπορτάζ μπήκε κατά λάθος μαζί μας για ένα άρθρο και έκτοτε δεν μπορούμε να την ξεφορτωθούμε.

| Επικοινωνία | Η ομάδα μας | Διαφημιστείτε στη truemed.gr|  | Όροι χρήσης | Προσωπικά δεδομένα | Copyright©Truemed | |Για περισσότερη ζωή | Υγειά-διατροφή |
Designed – Developed by Premiumweb.gr

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ 

© 2019 TrueMed Media. All rights reserved. Our website services, content, and products are for informational purposes only. TrueMed Media does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.

Παράξενα: Γιατροί που έγιναν δολοφόνοι

13-8-2020

Μαρίνα Σουζέρογλου

Ως γνωστόν, όσοι εισέρχονται στον ιατρικό κλάδο, το κάνουν γιατί θέλουν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και να τους σώσουν. Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί που ασχολούνται με ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα, με στόχο να βρουν θύματα. Πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνους οι οποίοι χρησιμοποιούν το χώρο εργασίας τους για κυνήγι. Αν το σκεφτούμε λίγο, είναι πανέξυπνο. Ποιος θα βρει ύποπτο το θάνατο κάποιου που βρίσκεται σε νοσοκομείο με βεβαρημένη υγεία; Ο θάνατός του θα αποδοθεί σε φυσικά αίτια και όλοι ζήσανε καλά κι εμείς καλύτερα.

Οι δολοφόνοι του ιατρικού τομέα ονομάζονται άγγελοι του ελέους ή του θανάτου και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τα κίνητρά τους, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη περισσότερων από ένα. Αρχικά, υπάρχουν οι σαδιστές που σκοτώνουν, γιατί ευχαριστιούνται τη δύναμη που έχουν πάνω στον αβοήθητο ασθενή και την εξουσία που τους δίνει το γεγονός ότι μπορούν να αποφασίσουν για τη ζωή ή το θάνατό του. Στη συνέχεια, έχουμε τους πιο «ευαίσθητους» που σκοτώνουν τους ασθενείς για να τους γλιτώσουν από τη μιζέρια τους. Έχουν την ιατρική γνώση να καταλάβουν την κατάσταση του ασθενούς και τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν αν ο τελευταίος έχει ελπίδες ανάρρωσης ή αν απλά βασανίζεται μέχρι να πεθάνει φυσικά. Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, ο ασθενής είναι καταδικασμένος άσχετα με αυτό. Πάντως, αν δεν επρόκειτο για δολοφονία που βασίζεται σε παραισθήσεις, θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε και κάπως αλτρουιστικό. Τέλος, έχουμε και τους «ήρωες» που με διάφορους τρόπους θα διακινδυνεύσουν τη ζωή του ασθενούς, προκειμένου να τον «σώσουν» και να εισπράξουν τις επευφημίες και τον έπαινο συναδέλφων και συγγενών. Αυτή η κατηγορία είναι μάλλον μια κατηγορία «κατά λάθος» δολοφόνων, αφού το κίνητρό τους είναι πρώτα το «Μπράβο που τον/την έσωσες» και μετά το «Μπράβο για την προσπάθεια». Ευτυχώς έχουν πολλά υποψήφια θύματα στο νοσοκομείο, οπότε, αν η απόπειρα ανάνηψης δεν πετύχει, απλά προχωράνε στον επόμενο.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο γνωστούς δολοφόνους του ιατρικού τομέα

1. Beverley Allitt

Η Beverley Allitt είναι μια από τις γνωστές υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνου σε ιατρικό επάγγελμα. Καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια για τη δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας δεκάδων παιδιών στη Βρετανία το 1991 και επί του παρόντος κρατείται σε Νοσοκομείο Υψίστης Ασφάλειας του Νότινγχαμ σε ειδική ψυχιατρική πτέρυγα.

Η Beverley πάσχει από το σύνδρομο Munchausen (μην είστε τεμπέληδες, το αναλύσαμε σε άλλο άρθρο!) και από μικρή ηλικία ισχυριζόταν ότι έχει διάφορα θέματα υγείας, προκειμένου να κερδίσει την προσοχή γιατρών και συγγενών. Όταν μεγάλωσε αποφάσισε να γίνει νοσοκόμα και εργάστηκε σε παιδιατρικές πτέρυγες στοχεύοντας στο πιο αδύναμα και ανυπεράσπιστα θύματα: τα παιδιά που ήταν ασθενείς της. Η μέθοδός της ήταν η εξής: έκανε ένεση ινσουλίνης στα παιδιά προκαλώντας τους καρδιακή ανακοπή και, στη συνέχεια, έκανε απόπειρες ανάνηψης. Ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, εισέπραττε την προσοχή για την εξαιρετική δουλειά της είτε να επαναφέρει το παιδί είτε να παρηγορήσει τους γονείς.

 

2. Harold Shipman

Ο «Dr Death», όπως ονομάστηκε αφού αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά του, επίσης δρούσε στη Βρετανία από το 1975 έως και το 1998. Χορηγούσε διάφορα ενέσιμα φάρμακα στους ασθενείς του και, στη συνέχεια, παραποιούσε τα ιατρικά έγγραφα, ώστε να μην κινήσει υποψίες. Παρ’ όλα αυτά, οι συνάδελφοί του παρατήρησαν πως οι θάνατοι των ασθενών του είχαν σημειώσει ραγδαία αύξηση και ξεκίνησε έρευνα η οποία αποκάλυψε τα ψευδή έγγραφα και την πραγματική αιτία θανάτου των ασθενών του. Το πιο τρελό της υπόθεσης είναι ότι το παρατσούκλι «Dr Death» το κέρδισε με την αξία του, αφού ο Shipman κατηγορήθηκε για 15 θανάτους και πλαστογραφία, ενώ, στη συνέχεια, η αστυνομία συνειδητοποίησε πως είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον 218 δολοφονίες ασθενών του. Ο Shipman εμπίπτει στην κατηγορία του σαδιστή, αφού κανένα από τα θύματά του δε βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση -η δολοφονία τους ήταν το χόμπι του. Το 2004 κρεμάστηκε στο κελί του χωρίς να αποκαλύψει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που σκότωσε.

3. Hu Wanlin

Ο Hu Wanlin έδρασε στην Κίνα από το 1997 για σχεδόν 2 χρόνια και αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς ασθενείς του χωρίς καν να έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ο συγκεκριμένος «γιατρός» χορηγούσε διάφορα βότανα στους ασθενείς τους εμποτισμένα με δηλητήριο, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 146 ανθρώπων. Η καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, σωματεμπορία γυναικών, οπότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μάλλον δε δολοφόνησε του ασθενείς τους γιατί λυπήθηκε την κατάστασή τους. Το 2000 συνελήφθη για τη δολοφονία 15 ανθρώπων και την άσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο 150.000 Γιουάν και αναστολή δικαιώματος ψήφου. Πάω στοίχημα ότι τώρα χαίρεστε για το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης ε?

4. Donald Harvey

Ο Donald Harvey έδρασε στην Αμερική από το 1970 μέχρι και το 1987, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 37 θύματα. Ξεκίνησε να δολοφονεί ασθενείς του σε διάφορους οίκους ευγηρίας στους οποίους εργάστηκε από την ηλικία των 18 με τη δικαιολογία ότι ήθελε να απαλύνει τον πόνο τους. Ο Harvey χρησιμοποίησε διάφορες μεθόδους για να σκοτώσει τους ασθενείς του: δηλητηρίαση, ασφυξία με μαξιλάρι ή πλαστικό περιτύλιγμα, ασφυξία που προκλήθηκε μέσω του μηχανήματος οξυγόνου. Επίσης, ποικιλία είχε και στα μέρη στα οποία σκότωσε. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Kentucky και το Ohio το 1987, καθώς και στο Cincinnati. Έχοντας στο βιογραφικό του πολλούς εγκλεισμούς σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα και καταδίκη για διάρρηξη, ο Harvey δολοφόνησε, επίσης, άτομα του κοινωνικού του περιγύρου. Οι 37 δολοφονίες για τις οποίες καταδικάστηκε ήταν αυτές τις οποίες η αστυνομία μπορούσε να αποδείξει, ενώ ο ίδιος ομολόγησε συνολικά 87. Πέθανε το 2017 μετά από επίθεση που δέχτηκε από συγκρατούμενό του.

5. Jane Toppan

Για το τέλος άφησα ακόμα μία γυναίκα η οποία αντλούσε σεξουαλική ικανοποίηση από τις δολοφονίες της. Η Toppan έδρασε από το 1887 έως και το 1991 στην Αμερική δολοφονώντας τους ασθενείς της με ενέσεις μορφίνης και ατροπίνης. Ξεκίνησε τη δολοφονική της καριέρα στα 26 της χρόνια και, όπως δήλωσε η ίδια, ήθελε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιονδήποτε άλλον. Μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες για 31 θύματα, στα οποία περιλαμβάνονταν ασθενείς αλλά και συγγενείς της. Όσον αφορά τους ασθενείς της, η ίδια παραδέχτηκε πως, αφού τους χορηγούσε τις θανάσιμες ενέσεις, ξάπλωνε μαζί τους στο κρεβάτι, καθώς αυτό της προσέφερε σεξουαλική ικανοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι γνωστό αν η Toppan αρκέστηκε στην ικανοποίηση ή προχώρησε και σε σεξουαλικές πράξεις με τα ετοιμοθάνατα θύματά της. Το 1901 συνελήφθη, αλλά κρίθηκε αθώα λόγω ψυχικών προβλημάτων και εγκλείστηκε στο Taunton Insane Hospital στη Μασαχουσέτη, όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό της το 1938.

 

 

Βιβλιογραφία

mixanitouxronou.gr – Η δολοφονική νοσοκόμα που σκότωνε τα παιδιά στο νοσοκομείο. Έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν και προκαλούσε τον πόνο και τον θάνατο για να τραβήξει την προσοχή. Καταδικάστηκε 13 φορές σε ισόβια https://www.biography.com/crimefigure/beverleyallitt#crimes

newsbeast.gr – Οι γιατροί και νοσοκόμοι του «θανάτου» https://www.newsbeast.gr/world/arthro/649188/oi-giatroi-kai-nosokomoi-tou-thanatou

Wikipedia – Angel of mercy (criminology) https://en.wikipedia.org/wiki/Angel_of_mercy_(criminology)

biography.com – Beverley Allitt https://www.biography.com/crime-figure/beverley-allitt#crimes

biography.com – Harold Shipman https://www.biography.com/crime-figure/harold-shipman#crimes

murderpedia.org – Donald Harvey https://murderpedia.org/male.H/h/harvey-donald.htm

murderpedia.org – Hu Wanlin https://murderpedia.org/male.W/w/wanlin-hu.htm

murderpedia.org – Jane Toppan https://murderpedia.org/female.T/t/toppan-jane.htm

people.com – Doctors and Nurses Who Kill: Genene Jones, Charles Cullen and More Who Preyed on Their Patients and Others https://people.com/crime/doctors-and-nurses-who-kill-gallery-2/

TrueMed-ForLivingMore

Κοινοποιήστε 

Μαρίνα Σουζέρογλου

Συντάκτρια

Η Μαρίνα γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε το 2019 από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της με ένα μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία και να ασχοληθεί επαγγελματικά με άρθρα και χώρους εγκληματολογικού ενδιαφέροντος. Στο ιατρικό ρεπορτάζ μπήκε κατά λάθος μαζί μας για ένα άρθρο και έκτοτε δεν μπορούμε να την ξεφορτωθούμε.

© 2019 TrueMed Media. All rights reserved. Our website services, content, and products are for informational purposes only. TrueMed Media does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.

+ posts

Το μέλος αυτό έχει μπει στην ομάδα της TrueMed, αλλά ακόμα δεν εχει συνεισφέρει κάποιο άρθρο στην σελίδα μας.