For Living More⚕️
🚑 Εφημερεύοντα φαρμακεία / Τηλέφωνα Α’ Ανάγκης 🚑
Βρες τις χαμηλότερες τιμές φαρμάκων 💊
Συνέντευξη με τον γιατρό Χρήστο Δρόσο για την ιατρική, την ΕΕΦΙΕ και την εμπειρία του στις ειδικές δυνάμεις
2-9-2020
Ο Χρήστος Δρόσος πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και πλέον είναι επίσημα γιατρός. Ο Χρήστος όσο ήταν φοιτητής ήταν πολύ ενεργός και η πορεία του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους τωρινούς φοιτητές. Συμμετείχε σε αρκετές δράσεις και υπήρξε ενεργό μέλος της ΕΕΦΙΕ τα τελευταία έξι χρόνια, με αποκορύφωμα τον ρόλο του ως αντιπρόεδρος από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Ιούνιο που μας πέρασε. Αυτή την περίοδο υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις ως γιατρός και κάνει τα μελλοντικά του σχέδια για ειδικότητα.
Τι σε έκανε να ακολουθήσεις την ιατρική σαν επάγγελμα;
Δεν έχω βεβαιωθεί ακόμα αν εγώ διάλεξα την ιατρική ή αν η ιατρική διάλεξε εμένα. Θέλω να πω ότι όσο περνάνε τα χρόνια, συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο ότι ο ρόλος, το επάγγελμα, το λειτούργημα του ιατρού μου ταιριάζουν ίσως περισσότερο από το οτιδήποτε άλλο. Σαφώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή το οικογενειακό μου περιβάλλον: πρώτα και κύρια ο ορθοπαιδικός χειρουργός πατέρας μου και έπειτα δύο θείοι και μία θεία γιατροί, διαφορετικών ειδικοτήτων μεταξύ τους, από τους οποίους είχα κάποιες παραστάσεις. Πιθανόν να με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα: το στερεότυπο της ελληνικής κοινωνίας που θέλει τους καλούς μαθητές της τάξης να γίνονται γιατροί ή δικηγόροι. Προσωπικά με συνάρπαζαν από πάντα οι θετικές επιστήμες, οπότε η ιατρική φάνταζε σχεδόν μονόδρομος. Τα περισσότερο συνηθισμένα κριτήρια επιλογής του ιατρικού επαγγέλματος, όπως είναι η θέληση για βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο, η κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση στο πρόσωπο του γιατρού και φυσικά οι οικονομικές απολαβές, μπορώ να πω ότι με επηρέασαν πολύ λιγότερο.
Ποιες είναι οι δράσεις της ΕΕΦΙΕ και τι κερδίζει ένας φοιτητής που θα γίνει μέλος;
Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος είναι μια φοιτητική ομάδα με στοιχεία μη κερδοσκοπικής εταιρείας που έχει σκοπό την επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών ιατρικής και την εθελοντική προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου. Γύρω από αυτούς τους δύο πυλώνες περιστρέφονται οι δράσεις της: την ιατρική εκπαίδευση και τον εθελοντισμό. Κορυφαία διοργάνωση της εταιρείας αποτελεί το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ), το οποίο σε ετήσια βάση φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές επιστημών υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να προωθηθούν στο επιστημονικό και ερευνητικό στερέωμα, και κάθε χρόνο διοργανώνεται και φιλοξενείται σε διαφορετικό Παράρτημα της Εταιρείας σε κάθε μία από τις 7 πόλεις με ιατρική σχολή στην Ελλάδα. Στην πολυετή πορεία της έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα άλλων δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, όπως για παράδειγμα η Ιατρική Απόβαση (ενίσχυση Κέντρων Υγείας – ΚΥ απομακρυσμένων νησιών και περιοχών), το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας (Πάτρα) και το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη). Όσον αφορά τον άξονα της ιατρικής εκπαίδευσης, διοργανώνονται ανά Παράρτημα σεμινάρια συρραφής τραύματος, πρώτων βοηθειών, νευροεγχειρητικής, αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, εκμάθησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος και υπερήχων. Στο κομμάτι του εθελοντισμού πραγματοποιούμε δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας (εθελοντικές αιμοδοσίες, bazaar στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης), ημερίδες που αφορούν ιατρικά αλλά και ευαίσθητα ιατροκοινωνικά θέματα (εξαρτησιογόνες ουσίες, δωρεά μυελού των οστών, σεξουαλική υγεία, ιατρικά taboo, βιοϊατρική, ειδικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιλογές μετά το πτυχίο).
Ποια είναι η πιο ωραία ανάμνηση σου σαν αντιπρόεδρος;
Η περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά, στην οποία διετέλεσα αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΦΙΕ, ήταν αναμφισβήτητα ιδιαίτερη. Δυστυχώς ο κορωναϊός δε μας άφησε να τη χαρούμε όσο θα θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά η ομορφιά αυτής της παρέας που ονομάζεται ΕΕΦΙΕ έγκειται στο γεγονός ότι όσο περισσότερο ασχολείσαι με αυτήν και προσφέρεις σε αυτήν τόσο περισσότερα σου επιστρέφει πίσω από άποψη εμπειριών, γνώσεων και αναμνήσεων. Γι’ αυτό αν και θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλές και ποικίλες, δε θέλω να ξεχωρίσω μια συγκεκριμένη στιγμή ούτε από την περσινή χρονιά ούτε από τις προηγούμενες 6 που συμμετείχα ενεργά.
Θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με ασθενή;
Θεωρητικά στη ζωή ενός γιατρού υπάρχουν πολλές «πρώτες επαφές» με έναν ασθενή, αλλά πιστεύω πως η πιο χαρακτηριστική είναι αυτήν που πιθανόν εννοείτε με την ερώτησή σας. Φυσικά και τη θυμάμαι λοιπόν! Ήταν κάπου στο Φεβρουάριο του ’14, πρώτη μέρα κλινικών, πρώτη μέρα του 6ου εξαμήνου, στο μάθημα της Χειρουργικής. Νέος άντρας, πολυτραυματίας, μετά από ατύχημα με μηχανή. Ευτυχώς ήταν λίγο πριν το εξιτήριο, οπότε η λήψη ιστορικού και η κλινική εξέταση ήταν εύκολη υπόθεση.
Πώς είναι η εμπειρία σου ως γιατρός κατά την θητεία σου στις ειδικές δυνάμεις;
Γενικά πιστεύω πως η στρατιωτική θητεία είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για ένα γιατρό. Επειδή διατηρείς την ιατρική ιδιότητα, κατά μέσο όρο περνάς πιο ανώδυνη θητεία από το «μέσο οπλίτη». Είναι σαν να κάνεις Αγροτικό με κάποιες ειδικές συνθήκες. Σίγουρα κερδίζεις κλινική εμπειρία και κάποιες θεωρητικές γνώσεις, ενώ παράλληλα γνωρίζεις ανθρώπους και καταστάσεις μακριά από τα συνηθισμένα πρότυπα του πανεπιστημίου-σχολείου, πολλώ μάλλον του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα σε ένα στρατόπεδο Ειδικών Δυνάμεων, όπως αυτό που υπηρετώ, το στρατιωτικό – μη ιατρικό κομμάτι είναι ενισχυμένο, οπότε μπορώ να πω ότι πέρασα μία αρκετά μάχιμη θητεία. Μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο περνάω την εκπαίδευση των καταδρομέων που ευελπιστώ να ολοκληρώσω επιτυχώς και από Οπλίτης Ιατρός (όπως ονομάζονται οι πολίτες γιατροί όταν παρουσιάζονται) να γίνω Καταδρομέας Ιατρός.
Ποιά ειδικότητα έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις; Σκέφτεσαι να μείνεις στην Ελλάδα ή να φύγεις στο εξωτερικό;
Μετά από πολλή σκέψη και περιπλάνηση κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής, κατέληξα στην ειδικότητα της Νευροχειρουργικής. Αρχικά το πλάνο λέει Ελλάδα, αλλά το εξωτερικό πάντα παίζει ως πιθανότητα.
Doctor House ή Grey’s Anatomy;
Doctor House για σοβαρή σειρά και περισσότερη ιατρική. Το Grey’s Anatomy είναι απλώς ένα serial που τυχαίνει να εξελίσσεται σε νοσοκομείο
Άτλας ανατομίας του Netter ή Άτλας ανατομίας Sobotta;
Frank Netter: «o Μικελάντζελο της Ιατρικής»
Φαρμακολογία ή ΠΑΘΑΝ;
Φαρμακολογία
Τι συμβουλές θα έδινες σε ένα φοιτητή ιατρικής που ξεκινά τώρα τη σχολή του;
Η κύρια συμβουλή που έχω να δώσω είναι να απολαύσει όσο περισσότερο μπορεί το ταξίδι του στην ιατρική σχολή. Γιατί είναι ένα τόσο ωραίο ταξίδι που πολλές φορές η καθημερινότητα δε μας αφήνει να το εκτιμήσουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο χρόνος που μας δίνεται για τις σπουδές μας είναι συγκεκριμένος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αξιοποιούμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να έχει «ανοιχτές τις κεραίες του» και να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί. Όχι μόνο από άποψη ιατρικών γνώσεων, αλλά και από άποψη εμπειριών γενικότερα. Να περάσει ολόκληρα 24ωρα στη βιβλιοθήκη, να ενεργοποιηθεί ερευνητικά σε εργασίες, σε συνέδρια, να πάει σε εφημερίες στις κλινικές, αλλά ταυτόχρονα να μην αμελήσει τη ζωή που έχει εκτός σχολής. Να πάει στο θέατρο, στον κινηματογράφο, σε μουσικές συναυλίες, να αθλείται τακτικά, να αναπτύξει με απλά λόγια τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές του σε κάθε τομέα. Μπορεί να ακούγεται τώρα ακατόρθωτο, αλλά με σωστό προγραμματισμό και διάθεση, όλα γίνονται. Ιδιαίτερα αν έχει στο νου του δύο τελευταίες συμβουλές: κάθε άνθρωπος έχει κάτι να σε διδάξει και επίσης, όταν έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι, μην το αναβάλεις για την επόμενη φορά, γιατί δεν ξέρεις πότε και αν θα υπάρξει επόμενη φορά.
Σαν TrueMed ευχαριστούμε τον Χρήστο για την όμορφη συζήτηση και του ευχόμαστε να πετύχει κάθε στόχο του.
Μπορείτε να βρείτε τον Χρήστο στα ακόλουθα Social Media:
Facebook : https://www.facebook.com/chrisdros1
Instagram : https://www.instagram.com/chris_o_drosos/
Κοινοποιήστε
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
| Επικοινωνία | Η ομάδα μας | Διαφημιστείτε στη truemed.gr| | Όροι χρήσης | Προσωπικά δεδομένα | Copyright©Truemed | |Για περισσότερη ζωή | Υγειά-διατροφή |
Designed – Developed by Premiumweb.gr
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
© 2019 TrueMed Media. All rights reserved. Our website services, content, and products are for informational purposes only. TrueMed Media does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.
Συνέντευξη με τον γιατρό Χρήστο Δρόσο για την ιατρική, την ΕΕΦΙΕ και την εμπειρία του στις ειδικές δυνάμεις
Χρήστος Δρόσος πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και πλέον είναι επίσημα γιατρός. Ο Χρήστος όσο ήταν φοιτητής ήταν πολύ ενεργός και η πορεία του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους τωρινούς φοιτητές. Συμμετείχε σε αρκετές δράσεις και υπήρξε ενεργό μέλος της ΕΕΦΙΕ τα τελευταία έξι χρόνια, με αποκορύφωμα τον ρόλο του ως αντιπρόεδρος από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Ιούνιο που μας πέρασε. Αυτή την περίοδο υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις ως γιατρός και κάνει τα μελλοντικά του σχέδια για ειδικότητα.
Τι σε έκανε να ακολουθήσεις την ιατρική σαν επάγγελμα;
Δεν έχω βεβαιωθεί ακόμα αν εγώ διάλεξα την ιατρική ή αν η ιατρική διάλεξε εμένα. Θέλω να πω ότι όσο περνάνε τα χρόνια, συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο ότι ο ρόλος, το επάγγελμα, το λειτούργημα του ιατρού μου ταιριάζουν ίσως περισσότερο από το οτιδήποτε άλλο. Σαφώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή το οικογενειακό μου περιβάλλον: πρώτα και κύρια ο ορθοπαιδικός χειρουργός πατέρας μου και έπειτα δύο θείοι και μία θεία γιατροί, διαφορετικών ειδικοτήτων μεταξύ τους, από τους οποίους είχα κάποιες παραστάσεις. Πιθανόν να με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα: το στερεότυπο της ελληνικής κοινωνίας που θέλει τους καλούς μαθητές της τάξης να γίνονται γιατροί ή δικηγόροι. Προσωπικά με συνάρπαζαν από πάντα οι θετικές επιστήμες, οπότε η ιατρική φάνταζε σχεδόν μονόδρομος. Τα περισσότερο συνηθισμένα κριτήρια επιλογής του ιατρικού επαγγέλματος, όπως είναι η θέληση για βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο, η κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση στο πρόσωπο του γιατρού και φυσικά οι οικονομικές απολαβές, μπορώ να πω ότι με επηρέασαν πολύ λιγότερο.
Ποιες είναι οι δράσεις της ΕΕΦΙΕ και τι κερδίζει ένας φοιτητής που θα γίνει μέλος;
Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος είναι μια φοιτητική ομάδα με στοιχεία μη κερδοσκοπικής εταιρείας που έχει σκοπό την επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών ιατρικής και την εθελοντική προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου. Γύρω από αυτούς τους δύο πυλώνες περιστρέφονται οι δράσεις της: την ιατρική εκπαίδευση και τον εθελοντισμό. Κορυφαία διοργάνωση της εταιρείας αποτελεί το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ), το οποίο σε ετήσια βάση φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές επιστημών υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να προωθηθούν στο επιστημονικό και ερευνητικό στερέωμα, και κάθε χρόνο διοργανώνεται και φιλοξενείται σε διαφορετικό Παράρτημα της Εταιρείας σε κάθε μία από τις 7 πόλεις με ιατρική σχολή στην Ελλάδα. Στην πολυετή πορεία της έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα άλλων δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, όπως για παράδειγμα η Ιατρική Απόβαση (ενίσχυση Κέντρων Υγείας – ΚΥ απομακρυσμένων νησιών και περιοχών), το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας (Πάτρα) και το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη). Όσον αφορά τον άξονα της ιατρικής εκπαίδευσης, διοργανώνονται ανά Παράρτημα σεμινάρια συρραφής τραύματος, πρώτων βοηθειών, νευροεγχειρητικής, αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, εκμάθησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος και υπερήχων. Στο κομμάτι του εθελοντισμού πραγματοποιούμε δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας (εθελοντικές αιμοδοσίες, bazaar στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης), ημερίδες που αφορούν ιατρικά αλλά και ευαίσθητα ιατροκοινωνικά θέματα (εξαρτησιογόνες ουσίες, δωρεά μυελού των οστών, σεξουαλική υγεία, ιατρικά taboo, βιοϊατρική, ειδικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιλογές μετά το πτυχίο).
Ποια είναι η πιο ωραία ανάμνηση σου σαν αντιπρόεδρος;
Η περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά, στην οποία διετέλεσα αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΦΙΕ, ήταν αναμφισβήτητα ιδιαίτερη. Δυστυχώς ο κορωναϊός δε μας άφησε να τη χαρούμε όσο θα θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά η ομορφιά αυτής της παρέας που ονομάζεται ΕΕΦΙΕ έγκειται στο γεγονός ότι όσο περισσότερο ασχολείσαι με αυτήν και προσφέρεις σε αυτήν τόσο περισσότερα σου επιστρέφει πίσω από άποψη εμπειριών, γνώσεων και αναμνήσεων. Γι’ αυτό αν και θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλές και ποικίλες, δε θέλω να ξεχωρίσω μια συγκεκριμένη στιγμή ούτε από την περσινή χρονιά ούτε από τις προηγούμενες 6 που συμμετείχα ενεργά.
Θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με ασθενή;
Θεωρητικά στη ζωή ενός γιατρού υπάρχουν πολλές «πρώτες επαφές» με έναν ασθενή, αλλά πιστεύω πως η πιο χαρακτηριστική είναι αυτήν που πιθανόν εννοείτε με την ερώτησή σας. Φυσικά και τη θυμάμαι λοιπόν! Ήταν κάπου στο Φεβρουάριο του ’14, πρώτη μέρα κλινικών, πρώτη μέρα του 6ου εξαμήνου, στο μάθημα της Χειρουργικής. Νέος άντρας, πολυτραυματίας, μετά από ατύχημα με μηχανή. Ευτυχώς ήταν λίγο πριν το εξιτήριο, οπότε η λήψη ιστορικού και η κλινική εξέταση ήταν εύκολη υπόθεση.
Πώς είναι η εμπειρία σου ως γιατρός κατά την θητεία σου στις ειδικές δυνάμεις;
Γενικά πιστεύω πως η στρατιωτική θητεία είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για ένα γιατρό. Επειδή διατηρείς την ιατρική ιδιότητα, κατά μέσο όρο περνάς πιο ανώδυνη θητεία από το «μέσο οπλίτη». Είναι σαν να κάνεις Αγροτικό με κάποιες ειδικές συνθήκες. Σίγουρα κερδίζεις κλινική εμπειρία και κάποιες θεωρητικές γνώσεις, ενώ παράλληλα γνωρίζεις ανθρώπους και καταστάσεις μακριά από τα συνηθισμένα πρότυπα του πανεπιστημίου-σχολείου, πολλώ μάλλον του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα σε ένα στρατόπεδο Ειδικών Δυνάμεων, όπως αυτό που υπηρετώ, το στρατιωτικό – μη ιατρικό κομμάτι είναι ενισχυμένο, οπότε μπορώ να πω ότι πέρασα μία αρκετά μάχιμη θητεία. Μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο περνάω την εκπαίδευση των καταδρομέων που ευελπιστώ να ολοκληρώσω επιτυχώς και από Οπλίτης Ιατρός (όπως ονομάζονται οι πολίτες γιατροί όταν παρουσιάζονται) να γίνω Καταδρομέας Ιατρός.
Ποιά ειδικότητα έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις; Σκέφτεσαι να μείνεις στην Ελλάδα ή να φύγεις στο εξωτερικό;
Μετά από πολλή σκέψη και περιπλάνηση κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής, κατέληξα στην ειδικότητα της Νευροχειρουργικής. Αρχικά το πλάνο λέει Ελλάδα, αλλά το εξωτερικό πάντα παίζει ως πιθανότητα.
Doctor House ή Grey’s Anatomy;
Doctor House για σοβαρή σειρά και περισσότερη ιατρική. Το Grey’s Anatomy είναι απλώς ένα serial που τυχαίνει να εξελίσσεται σε νοσοκομείο
Άτλας ανατομίας του Netter ή Άτλας ανατομίας Sobotta;
Frank Netter: «o Μικελάντζελο της Ιατρικής»
Φαρμακολογία ή ΠΑΘΑΝ;
Φαρμακολογία
Τι συμβουλές θα έδινες σε ένα φοιτητή ιατρικής που ξεκινά τώρα τη σχολή του;
Η κύρια συμβουλή που έχω να δώσω είναι να απολαύσει όσο περισσότερο μπορεί το ταξίδι του στην ιατρική σχολή. Γιατί είναι ένα τόσο ωραίο ταξίδι που πολλές φορές η καθημερινότητα δε μας αφήνει να το εκτιμήσουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο χρόνος που μας δίνεται για τις σπουδές μας είναι συγκεκριμένος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αξιοποιούμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να έχει «ανοιχτές τις κεραίες του» και να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί. Όχι μόνο από άποψη ιατρικών γνώσεων, αλλά και από άποψη εμπειριών γενικότερα. Να περάσει ολόκληρα 24ωρα στη βιβλιοθήκη, να ενεργοποιηθεί ερευνητικά σε εργασίες, σε συνέδρια, να πάει σε εφημερίες στις κλινικές, αλλά ταυτόχρονα να μην αμελήσει τη ζωή που έχει εκτός σχολής. Να πάει στο θέατρο, στον κινηματογράφο, σε μουσικές συναυλίες, να αθλείται τακτικά, να αναπτύξει με απλά λόγια τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές του σε κάθε τομέα. Μπορεί να ακούγεται τώρα ακατόρθωτο, αλλά με σωστό προγραμματισμό και διάθεση, όλα γίνονται. Ιδιαίτερα αν έχει στο νου του δύο τελευταίες συμβουλές: κάθε άνθρωπος έχει κάτι να σε διδάξει και επίσης, όταν έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι, μην το αναβάλεις για την επόμενη φορά, γιατί δεν ξέρεις πότε και αν θα υπάρξει επόμενη φορά.
Σαν TrueMed ευχαριστούμε τον Χρήστο για την όμορφη συζήτηση και του ευχόμαστε να πετύχει κάθε στόχο του.
Μπορείτε να βρείτε τον Χρήστο στα ακόλουθα Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/chrisdros1
Instagram: https://www.instagram.com/chris_o_drosos/
Κοινοποιήστε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2019 TrueMed Media. All rights reserved. Our website services, content, and products are for informational purposes only. TrueMed Media does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.
Το μέλος αυτό έχει μπει στην ομάδα της TrueMed, αλλά ακόμα δεν εχει συνεισφέρει κάποιο άρθρο στην σελίδα μας.